Enso je jedan od najboljih restorana moderne kuhinje u Beogradu. Posvetili smo se stvaranju gastronomskih remek dela uz kombinacije najrazličitijih ukusa, originalnih recepata i spoja vrhunskog kulinarstva i umetnosti u savršena jela.
Naš kulinarski tim prati trendove, ali ih i stvara.
Šefovi Nedeljko i Uroš su svojom stručnošću i kreativnošću kreirali meni koji je srpsku gastronomsku scenu izjednačio sa svetskim uzorima.
Meni je sezonski, menja se na 6 meseci i sastoji se od sezonskih i svežih namirnica iz lokalnog uzgoja, najvećeg kvaliteta.
Pojam Enso predstavlja jednim potezom ruke nacrtan krug, koji je sadržan u logou restorana.
On označava trenutak kada je um slobodan i dozvoljava telu da nesputano stvara. Tako je značenje imena restorana odredilo i njegovu filozofiju. Stvaralački proces ne poznaje granice, pa iako je osnova Enso kuhinje moderna francuska škola,
jaki su uticaji srpske, italijanske i orijentalne kuhinje.
Upustite se u gastronomsku avanturu i proputujte svet kroz neponovljive kombinacije ukusa u ovom spektakularnom beogradskom restoranu.
Dragi ljubitelji Enso kuhinje,
Poručite Enso dostavu ili "za poneti" tokom vikenda i ostvarite 10% popusta na porudžbinu, a mi ćemo vas dodatno obradovati poklon kolačem.
Dostava radi od 13-22h, svakim danom osim ponedeljkom.
Kroketi od pačećeg bataka i batata na kuliju od citrusa sa feta sirom, savršeno će vas uvesti u svet Enso ukusa ili biti idealan par čaši vina iz naše široke ponude.
Za ljubitelje ribe i jačih ukusa, idealna je snažna supa od ribljih kostiju, upotpunjena mesom gambora i san žak školjke, sa uljem izgorelog praziluka.
Tartar biftek u kombinaciji tartufa i krompira, daće ovom poznatom jelu potpuno novu i aromatičnu notu.
Guska je na meniju od otvaranja restorana i ujedno je i najpopularnije predjelo sa menija, koje kuvamo na veoma niskoj temperature skoro 40h. Meso cele guske smo napunili guščijom džigericom, kombinacijom sezonskih pečuraka i nalili konjakom. Jelo se servira na kuliju od kajsije uz pire od jabuke i crvenog vina. Jelo je finiširano sosom od guščijih kostiju
Sveža pasta iz naše kuhinje morate probati. U kombinaciji sa dimljenom ribljom ikrom, šparglom i limunom, osvežiće vas i oduševiti. Ovaj italijanski specijalitet bi se u našoj letnjoj izvedbi mogao nazvati ferragosto.
Kombinacija telećeg filea i ćufti sa patlidžanom, batatom i začinskim travama sa ukiseljenim lukom je aromatični praznik za nepce. Idealno je za ljubitelje kvalitetnog mesa i vešto kombinovanih začina.
Ko kaže da je lešnika ikada dovoljno? Probajte ovaj kolač od lešnika i oraha koji smo napravili sa sladoledom od lešnika, dehidriranog jogurta i nugata i uverite se i sami da je lešnika nikada dosta.
File mangulice i port belly, uz krem i ragu od pasulja, sa pireom od crvenog kupusa.
Pačiji batak i file upotpunjen kremom od greni smit jabuke, crveni kupus i sos royal.
Šišarka: čokoladni mus upotpunjen gelom od limuna, kamenčićima lajma i sundjerom od zelenog čaja sa limun verbena sladoledom, spektakl je i ukusom i izgledom.
Uživanje u ukusima rečne ribe dobilo je novo dimenziju sa ovim jelom. Smuđ sa grila smo ukombinovali sa pireom od kikirikija i crvenog kupusa, uz kuli od brokolija.
Parfe od kruške je očaravajuća kombinacija kruške, brusnice i angostura bitters-a u varijacijama, možda je najlepši kolač koji ste do sada probali.
Biftek sa čičokom, hrskavim lešnikom i koricom od bibera za one koji vole konkretno jelo sa karakterom.
Jednu od najpoznatijih supa na svetu, koja svoje korene nalazi na Tajlandu, naši šefovi su pripremili na njihov način. Ukoliko Tom Yum supu još uvek niste probali, sada imate priliku. Ukoliko ste je probali, sada ćete je sigurno još više zavoleti.
Pačija džigerica servirana sa ukusima korijandera, jagode i callebout crne čokolade, rasplamsaće strasti i oduševiti ljubitelje slanih i slatkih kombinacija.
Terin od oraha i tamarinda se servira na kremu od ljutkastih paprika, pored patea od suvih kajsija, indijskog oraha, kokosa i karija. Sve upotpunjeno oštrom salaticom od celera. 100% vegan.
Karamela obložena krančom od “Džindžerbreda”, poslužena na pažljivo spremljenom gelu od kafe i urmi, uz dodatak sladoleda od đumbira.
Ovo jelo je tunu vratilo u svet nesvakidašnih ukusa. Napravljena sa kremom od piletine i soja sosa, poslužena sa čipsem od pirinča i maltodextrinom sa ukusem peršuna.
Tom Yum - 500rsd
Kroketi od pačećeg bataka - 600rsd
Brancin - 1450rsd
Sveža Pasta - 900rsd
Zec - 850rsd
Guska - 900rsd
Jagnjetina - 1650rsd
Smuđ - 1350rsd
Biftek - 1750rsd
File Mangulica - 1700rsd
Gulaš od škembića i lignji sa palentom - 900rsd
Patlidžan - 800rsd
Kranči karamela kolač - 450rsd
Choco orange cheesecake vege - 450rsd
Barigoule supa - 400rsd
Tom Yum - 500rsd
Supa dana - 350rsd
Kroketi od pačećeg bataka - 600rsd
Terin od oraha i tamarinda - 700rsd
Guska - 900rsd
Tuna - 950rsd
Tatar od telećeg filea - 1000rsd
Biftek salata - 900rsd
Tuna salata - 900rsd
Pileća hrskava salata - 800rsd
Lazanja al ragu - 800rsd
Lzanja sa lososom - 800rsd
Lazanja vege - 800rsd
Patlidžan - 800rsd
Sveža pasta - 900rsd
Piletina - 1450rsd
Smuđ - 1350rsd
Jagnjetina - 1650rsd
Gulaš od škembića i lignji sa palentom - 900rsd
Biftek - 1750rsd
Pačetina - 1550rsd
File mangulice - 1700rsd
Brancin - 1450rsd
Pastrmka sa krompirom i mladim spanaćem - 900rsd
Podvarak sa kobasicom od mangulice - 900rsd
Zapečene njoke sa gorgonzolom i pršutom - 850rsd
Prilog uz glavna jela po izboru
( pirinač, grilovano povrće,
aromatični krompir ili pomfrit ):
Svinjski file ’’parma“ - 990rsd
Dimljena skuša - 800rsd
Svinjska rebarca BBQ sos - 1100rsd
Pileći file sa pršutom i sirom - 900rsd
Pileći batak sa tartufima - 800rsd
Mali mix zelenih salata - 250rsd
Veliki mix zelenih salata - 450rsd
Kranči karamela kolač - 500rsd
Parfe od kruške - 500rsd
Čoko tart - 500rsd
Čizkejk - 500rsd
Ukoliko želite da najbolji kuvari u zemlji budu zaduženi za ketering na vašoj
proslavi, na pravom ste mestu.
Enso ketering je namenjen osobama koje vode računa o svakom detalju i razumeju važnost posluženja na svim
vrstama događaja.
Enso vam garantuje atraktivno servirane, perfektne zalogaje, koji će doprineti sigurnom uspehu vaše
proslave.
Obratite nam se:
063594924
info@enso.rs
Ukoliko organizujete proslavu za do 40 osoba, nema potrebe da iznajmljujete lokal i dodatno plaćate
bend!
Imamo idealno rešenje za vas:
Veče započnite večerom u restoranu Enso, uz kombinacije ukusa koje će oduševiti vaše goste, a potom
kroz "tajna vrata" prođite u klub Bitefartcafe, koji se nalazi odmah do restorana, gde će vas čekati
rezervisana mesta.
Provod nastavite do kasno u noć uz najbolje bendove koji sviraju PoP/Rock/Disco/House hitove.
Za vaše goste je obezbeđen i parking.
informacije: 063377894
info@enso.rs