Enso predstavlja očaravajući letnji meni: Prefinjeno gastronomsko iskustvo u Beogradu

Autor: Sofija Šokčić

Restoran ENSO vaa poziva da otkrijete nova sezonska iznenađenja i prepustite se prefinjenom doživljaju u ambijentu koji spaja sofisticiranost i toplinu letnjih večeri u zelenoj oazi, bašti restorana.

Dok se godišnja doba smenjuju i Beograd ulazi u tople letnje dane i prijatne večeri, restoran Enso sa ponosom predstavlja svoj pažljivo osmišljen letnji meni. Na vašim tanjirima ćemo servirati osvežavajuću simfoniju ukusa kroz pažljivo osmišljen letnji meni koji slavi bogatstvo lokalnih sastojaka.

Ovaj meni, inspirisan mirisima Šumadije, slavi bogatstvo lokalnih sastojaka i savremene kulinarske tehnike i predstavlja spoj tradicije i inovacije – omaž poznatim ukusima, ali s prepoznatljivim ENSO pečatom. Od hrabrih interpretacija domaćih jela do sofisticiranih fine dining kreacija, novi sezonski meni utelovljuje filozofiju našeg restorana – autentičnost, eleganciju i stalnu potragu za savršenstvom.

Kombinacije svežih sezonskih namirnica prožimaju svaki tanjir, stvarajući bogate, neponovljive ukuse koji će zadovoljiti i najistančanije ukuse. Naš chef Nedeljko sa svojim timom kreirao je meni koji odiše lakoćom, svežinom i elegancijom. Ostajemo verni svojoj viziji i istraživačkom duhu u kulinarstvu, ponosni na kvalitet i trud koji ulažemo u razvoj fine dining scene u Srbiji.

Predjela koja slave leto

Započnite svoje gastronomsko putovanje jedinstvenim Beignet-om, domaćim krofnicama punjenim kremastim kozjim sirom, obogaćenim bademima i kremom od limunove kore i elegantno ukrašenim nežnim kavijarom. Jednako očaravajuće jelo je Citrus i brizle, koje kombinuje hrskavi čips od kinoe i brizle sa svežim mariniranim citrusima poput pomorandže i grejpfruta, nudeći sklad ukusa i tekstura koji istinski simbolišu leto. Otvoreni sendvič, za ljubitelje provereno dobrog ukusa, sastoji se od sušenog aromatizovanog bifteka, kremastog avokada, duxelles-a od pečuraka koji čini svaki zalogaj nezaboravnim. Takođe, ne propustite da probate prefinjenu Guščiju džigericu, serviranu sa smokvama u vinu i pudingom od lešnika koji se prosto topi u ustima, čime se savršeno zaokružuje bogatstvo ukusa ovog letnjeg menija.

Glavna jela koja oduševljavaju sva čula

Ljubitelji klasične kuhinje sa savremenim dodirom ne bi smeli da propuste Ensovu verziju Biftek Velingtona. Ovaj izuzetni specijalitet sastoji se od bifteka obavijenog gljivama, pršutom i lisnatim testom, savršeno zaokruženog rafiniranim terijaki demi-glace sosom, pireom od paškanata i ukiseljenim jabukama, pružajući nezaboravno gastronomsko iskustvo. Tu je i Svinjski file, još jedan vrhunac kulinarske ponude, sa mekanim mesom praćenim glatkim pireom od graška koji ima nesvakidašnju teksturu, uparen je sa ceđenim mlekom i inovativnim sosom od spaljenog krastavca koji iznenađuje i impresionira sa svakim zalogajem. Posebno izdvajamo Teletinu, raskošno jelo čija sočna tekstura mesa savršeno harmonizuje sa nežnim pireom od čičoke i aromatičnim belim mole sosom, pružajući kompleksan i nezaboravan doživljaj.

Vegetarijanska rapsodija ukusa

Gosti vegeterijanci nisu zanemareni u Ensu; meni sadrži umetnički osmišljeno jelo – hrskave Bukovače sa tikvicama, uparene sa osvežavajućim prelivom od korijandera, pružajući lagano ali izdašno iskustvo.

Raskošni riblji specijalitet

Ljubitelje ribljih specijaliteta posebno će privući Smuđ. Ovaj kulinarski dragulj nudi savršeno pripremljeni file smuđa serviran uz sofisticirani kapućino od vanile i ukusan miso namaz. Prate ga ragu od kukuruza, kroket od kulena, sos od ajvara i kulena, kao i kisela rotkvica. Ovi sastojci formiraju inovativnu kombinaciju ukusa koja savršeno oslikava leto na tanjiru.

Smuđ- Enso restoran

Slatki završetak: Deserti za pamćenje

Završite svoje gastronomsko putovanje uz Enso deserte koji su vizuelno atraktivni koliko i ukusni. Probajte našu Baklavu, kreativnu interpretaciju klasične poslastice sa raznovrsnim teksturama, osvežavajućom penom od limunade i hrskavim kramblom od oraha. Preporučujemo i da se prepustite pravoj letnjoj poslastici Milhojas. Ovaj dragulj španske kuhinje, fina poslastica od lisnatog testa, kremaste vanile, sladoleda od zagorelog putera na zavodljivom kompotu od jabuke, donosi dekadentno zadovoljstvo.

Podignite svoje gastronomsko iskustvo na viši nivo

Novi Enso letnji meni nije samo lista obroka – on je istraživanje ukusa, kreativnosti i čistog zadovoljstva. Posetite nas od subote, 26. aprila i otkrijte kako Enso nastavlja da postavlja standarde vrhunskog gastronomskog doživljaja u Beogradu. Prepustite se svakom pažljivo osmišljenom zalogaju koji će vas preneti u svet gde se kulinarska izvrsnost spaja sa sezonskom svežinom.

Novi meni je dostupan od subote 26.04.

Rezervišite svoj sto i upustite se u nezaboravnu gastronomsku avanturu.